Vuosipalkka laskuri auttaa laskemaan vuosipalkan kuukausipalkasta tai tuntipalkasta.

Vuosipalkka laskuri

Vuosipalkka laskuri laskee vuosiansion, kun syötät joko kuukaispalkan tai tuntipalkan. Laskurilla on hyvä tarkastaa esimerkiksi seuraavan vuoden tulot ja veroprosentin muutostarve, jos olet saanut palkankorotuksen.

Muista kuitenkin huomioida, että vuosipalkka laskurin laskema vuosipalkan määrä perustuu arvioon ja yleisiin laskenta menetelmiin. Todellinen vuosipalkka selviää verottajan tiedoista. Laskurilla pystyy kuitenkin kohtuullisen tarkasti laskemaan arvion ja ennakoimaan talouden suunnittelua.

Kuinka laskea vuositulo kuukausi- tai tuntipalkasta

Vuositulon laskeminen on välttämätöntä, jotta voit suunnitella talouttasi, arvioida verotusta ja ymmärtää tulevia sosiaalietuuksia.

Kuukausipalkasta vuosipalkaksi

Jos saat palkkasi kuukausittain, vuosipalkan laskeminen on suhteellisen yksinkertaista. Kerro kuukausipalkkasi 12:lla (kuukausien määrä vuodessa). Esimerkiksi, jos kuukausipalkkasi on 3000 euroa, vuosipalkkasi olisi 3000€ x 12 = 36 000 €. Lisäksi lomarahan määrä lisätään vuosiansioon. Lomaraha on pääsääntöisesti puolet kuukausipalkasta, eli tässä esimerkissä vuosipalkka olisi 37 500€.

Tuntipalkasta vuosipalkaksi

Tuntiperusteisessa palkassa voit ilmoittaa keskitunti ansiosi, mikä löytyy yleensä palkkakuitista. Jos keskituntiansiota ei ole, niin voit laskea normaalin tuntipalkan mukaisesti ja lisätä laskuriin mahdolliset bonukset tai muut lisät. Laskuri laskee automaattisesti kuukausipalkan kertomalla tuntipalkan 160:llä, mikä on yleinen kerroin kun muutetaan tuntipalkka kuukausipalkaksi. Tämän jälkeen, kun tiedetään kuukausipalkka, niin vuosiansio lasketaan samaan tapaan kuin kuukasipalkkakin.

Vuosipalkka laskuri auttaa talouden suunnittelussa

Laskurin avulla pystyt suunnittelemaan talouttasi paremmin. Esimerkiksi budjetoinnin helpottamiseksi voit laatia realistisen budjetin ja vaikuttamaan vuosittaisiin menoeriin. Vuosipalkkasi vaikuttaa myös eläkkeen suuruuteen. Vuosipalkka laskurin avulla pystyt esimerkiksi laskemaan vuosiansiosi ja näin tarkastella paljonko eläkettä olisi mahdollista saada.

Myös uuden työpaikan vertailussa voit laskea paljonko erilaiset bonukset ym. lisät vaikuttavat vuosituloosi.