Matkakorvaus laskuri / kilometrikorvaus 2024

Matkakorvaus laskuri auttaa laskemaan kilometrikorvauksen määrän käyttämälläsi kulkuneuvolla. Auton käytössä voit myös valita, jos olet kuljettanut perävaunua tai muuta vastaavaa mistä saa ylimääräisen lisäkorvauksen. Laskennassa on käytetään vuoden 2024 kilometrikorvaus ja päivärahatietoja.

matkakorvaus laskuri laskee km korvaukset ja päivärahat

Kilometrikorvaus 2024

Kilometrikorvauksia ja päivärahoja korotetaan vuodelle 2024. Laskennassa käytetyt kilometrikorvaus hinnat ovat Verohallinnon vuoden 2024 päätöksen mukaiset, mitkä on sovellettavissa työmatkaan tai sen osaan, joka tehdään vuonna 2024.

Matkakorvaus laskuri laskee työmatkustamisen matkakulut

Laskurilla saat laskettua matkakorvauksen työajalta tai siitä mitä työnantaja on velvollinen kilometrikorvauksina maksamaan. Asunnon ja työpaikan väliset vähennykset saat laskettua veroilmoituksen täytön yhteydessä.

Kotimaan päiväraha 2024 - Koska voi saada päivärahaa

Voit laskea nyt myös kotimaan päivärahat kilometrikorvauksen lisäksi.

Työnantaja voi maksaa päivärahaa jos joudut matkustamaan yli 15 km päähän työpaikaltasi tai asunnoltasi. Päivärahan saantiin vaikuttaa myös kuinka pitkään joudut työkohteessa olemaan.

  • Osapäivärahan saa jos työmatka on kestänyt yli 6h.
  • Kokopäivärahan saa jos työmatka on kestänyt yli 10h.
  • Palkansaajalla on myös mahdollisuus saada Ateriakorvausta, niiltä päiviltä jolloin päivärahaa ei makseta.
Päivärahan suuruus 2024

Vuoden 2024 verottomien päivärahojen määrä:

  • Kokopäiväraha 51€
  • Osapäiväraha 24€
  • Ateriakorvaus 12,75€ 

Päivärahojen pääsääntöinen tarkoitus on korvata työntekijälle normaalia suuremmat ateriakulut työmatkan ajalta.

Voiko päivärahaa tai kilometrikorvausta saada kodin ja työpaikan väliselle matkalle

Kilometrikorvausta tai päivärahaa ei makseta asunnon ja työpaikan väliselle matkalle vaikka se ylittäisi yhteensä 10h tai enemmän. Asunnon ja työpaikan väliset kilometrit voit vähentää henkilökohtaisessa verotuksessasi. Työmatkavähennyksen määrän voit laskea Työmatkavähennys laskurilla

Kilometrikorvaukset ja päivärahat maksetaan vain silloin, kun työnantaja on määrännyt tai työtehtäviisi kuuluu matkustus työnantajan velvoittamana ja kestävät yhteensä päivärahojen saamiseen edellyttävän ajan.

Päivärahat ja km korvaukset ovat verottomia korvauksia

Päivärahat ja km korvaukset ovat verotonta tuloa. Periaatteessa jos harkitset mitä syöt ja elät säästäväisesti, niin sinulla on mahdollisuus saada hyvää tienistiä päivärahojen ansiosta. Esimerkiksi viikon työmatka tuo sinulle 51€ x 5pv = 255€ verotonta tuloa.

Työmatkakorvaukset muilla matkustusmuodoilla

Kilometrikorvausta voit saada ainoastaan, jos käytät jotain omaa kulkuneuvoasi. Jos kuljet työkaverin kyydillä työkohteeseen, niin ainoastaan työkaverisi saa kilometrikorvaukset ja sen päälle vielä korvauksen yhdestä matkustajasta. Molemmat työntekijät ovat kuitenkin oikeutettuja päivärahoihin.

Jos matkustat esimerkiksi junalla tai vaikka lentokoneella, niin työnantaja varaa matkaliput etukäteen tai sitten voit laskuttaa kuittia vastaan nämä työnantajaltasi.