Matkakorvaus laskuri / kilometrikorvaus

Matkakorvaus laskuri auttaa laskemaan kilometrikorvauksen määrän käyttämälläsi kulkuneuvolla. Auton käytössä voit myös valita, jos olet kuljettanut perävaunua tai muuta vastaavaa mistä saa ylimääräisen lisäkorvauksen. Laskennassa voit valita joko vuoden 2022 tai 2023 kilometrikorvaukset.

Kilometrikorvaus 2023

Laskennassa käytetyt kilometrikorvaus hinnat ovat Verohallinnon vuoden 2022 ja 2023 päätöksen mukaiset. Kilometrikorvaukset nousivat vuonna 2023 noin 15%, johtuen muunmuassa kovista polttoaineiden hinnan nousuista.

Asunnon ja työpaikan väliset matkakulut

Voit vähentää veroilmoituksessa kodin ja työpaikan väliset matkakulut, jos joudut käyttämään työmatkaan esimerkiksi omaa autoasi. 

Verohallinto korotti 1.7.2022 matkakulujen enimmäismäärää 7 000 eurosta 8 400 euroon. Lisäksi voit vähentään 0,30 euroa kilometriltä, aikaisemman 0,24 euron sijaan. Voit vähentää uudella korvausmäärällä vuoden 2022 alusta lähtien vaikka korotus onkin päätetty myöhemmin. Matkakustannusten omavastuu pysyy edelleen 750 eurossa.

Matkakorvaus laskuri laskee työmatkustamisen matkakulut

Laskurilla saat laskettua matkakorvauksen työajalta tai siitä mitä työnantaja on velvollinen kilometrikorvauksina maksamaan. Asunnon ja työpaikan väliset vähennykset saat laskettua veroilmoituksen täytön yhteydessä.

Kotimaan päiväraha 2023 - Koska voi saada päivärahaa

Voit laskea nyt myös kotimaan päivärahat kilometrikorvauksen lisäksi.

Työnantaja voi maksaa päivärahaa jos joudut matkustamaan yli 15 km päähän työpaikaltasi tai asunnoltasi. Päivärahan saantiin vaikuttaa myös kuinka pitkään joudut työkohteessa olemaan.

  • Osapäivärahan saa jos työmatka on kestänyt yli 6h.
  • Kokopäivärahan saa jos työmatka on kestänyt yli 10h.
  • Palkansaajalla on myös mahdollisuus saada Ateriakorvausta, niiltä päiviltä jolloin päivärahaa ei makseta.
Päivärahan suuruus 2023

Vuoden 2023 verottomien päivärahojen määrä:

  • Kokopäiväraha 48€
  • Osapäiväraha 22€
  • Ateriakorvaus 12€ 

Päivärahojen pääsääntöinen tarkoitus on korvata työntekijälle normaalia suuremmat ateriakulut työmatkan ajalta.

Voiko päivärahaa tai kilometrikorvausta saada kodin ja työpaikan väliselle matkalle

Kilometrikorvausta tai päivärahaa ei makseta asunnon ja työpaikan väliselle matkalle vaikka se ylittäisi yhteensä 10h tai enemmän. Asunnon ja työpaikan väliset kilometrit voit vähentää henkilökohtaisessa verotuksessasi.

Kilometrikorvaukset ja päivärahat maksetaan vain silloin, kun työnantaja on määrännyt tai työtehtäviisi kuuluu matkustus työnantajan velvoittamana ja kestävät yhteensä päivärahojen saamiseen edellyttävän ajan.

Päivärahat ja km korvaukset ovat verottomia korvauksia

Päivärahat ja km korvaukset ovat verotonta tuloa. Periaatteessa jos harkitset mitä syöt ja elät säästäväisesti, niin sinulla on mahdollisuus saada hyvää tienistiä päivärahojen ansiosta. Esimerkiksi viikon työmatka tuo sinulle 48€ x 5pv = 240€ verotonta tuloa.

Työmatkakorvaukset muilla matkustusmuodoilla

Kilometrikorvausta voit saada ainoastaan, jos käytät jotain omaa kulkuneuvoasi. Jos kuljet työkaverin kyydillä työkohteeseen, niin ainoastaan työkaverisi saa kilometrikorvaukset ja sen päälle vielä korvauksen yhdestä matkustajasta. Molemmat työntekijät ovat kuitenkin oikeutettuja päivärahoihin.

Jos matkustat esimerkiksi junalla tai vaikka lentokoneella, niin työnantaja varaa matkaliput etukäteen tai sitten voit laskuttaa kuittia vastaan nämä työnantajaltasi.

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

matkakorvaus ja kilometrikorvaus työmatkalla