Sijoituslaskuri

Sijoituslaskuri auttaa näyttämään korkoa korolle ilmiön vaikutuksen säästöissäsi.

Sijoituslaskuri - Korkoa korolle -ilmiö

Haaveiletko vakaasta taloudellisesta tulevaisuudesta? Hyödynnä korkoa korolle -ilmiön voimaa ja optimoi sijoitustesi tuottoa. Sijoituslaskuri tarjoaa kätevän työkalun, jolla voit laskea tarkasti, kuinka paljon varallisuutesi voi kasvaa vuosien saatossa.

Korkoa korolle -laskurin avulla voit simuloida erilaisia sijoitusstrategioita ja nähdä niiden vaikutukset pitkällä aikavälillä. Syötä sijoitussumma, korkoprosentti ja aikajänne, ja saat selkeän kuvan siitä, kuinka sijoituksesi kasvavat vuosi vuodelta ja ota askel kohti taloudellista menestystä, sekä taloudellista riippumattomuutta.

Miksi sijoittaminen kannattaa?

Sijoittaminen on yksi parhaista tavoista kasvattaa varallisuutta ja taloudellista turvaa. Se antaa mahdollisuuden tehdä rahaa passiivisesti ja hyötyä maailman talouden kasvusta. Lisäksi sijoittamisessa on riskienhallinnan elementti, joka suojaa säästöjäsi inflaatiota ja talouden vaihteluita vastaan.

Usein sijoittaminen nähdään jonain, mitä vain hyvin varakkaat tai finanssialan ammattilaiset tekevät. Todellisuudessa kuitenkin, sijoittaminen on työkalu, joka on saatavilla kaikille ja joka voi tarjota taloudellista vakautta ja turvaa. Erilaiset sijoitusvaihtoehdot, kuten osakkeet, rahastot, ja ETF:t, ovat helposti saavutettavissa, ja usein aloittamiseen tarvitaan vain pieni alkupääoma.

Sijoita rahastoihin alk. 15 eur/kk

Indeksisijoittaminen vs. Osakesijoittaminen: Kumpi valinta kannattaa?

Sijoittamisen maailma tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia ja väyliä varallisuuden kasvattamiseen. Kaksi suosittua strategiaa ovat indeksisijoittaminen ja osakesijoittaminen. Molemmilla on omat etunsa ja haasteensa, ja parhaan valinnan määrittäminen riippuu sijoittajan henkilökohtaisista tavoitteista, riskitoleranssista ja ajallisista resursseista. Käydään läpi molempien lähestymistapojen peruspiirteet ja erot, jotta voit tehdä informoidun päätöksen sijoitusstrategiastasi.

Indeksisijoittaminen

Indeksisijoittaminen on strategia, jossa sijoittaja ostaa indeksirahastoa tai ETF:ää (Exchange Traded Fund), joka seuraa tiettyä markkinaindeksiä. Tämä voi olla esimerkiksi S&P 500, Nasdaq tai OMX Helsinki 25. Indeksisijoittamisen päätarkoitus on seurata kohdeindeksin suorituskykyä, ei yrittää voittaa markkinoita.

Indeksisijoittamisen etuja:

 1. Diversifikaatio: Koska indeksirahastot seuraavat laajaa osakeindeksiä, sijoitus hajautuu automaattisesti useisiin eri yrityksiin, mikä vähentää riskiä.

 2. Passiivisuus: Indeksisijoittaminen on passiivista, mikä tarkoittaa, että sijoittajan ei tarvitse aktiivisesti seurata ja arvioida yksittäisiä osakkeita.

 3. Kustannustehokkuus: Indeksirahastot ja ETF:t ovat usein kustannustehokkaita, koska niiden hallinnointipalkkiot ovat tyypillisesti matalat.

Osakesijoittaminen

Osakesijoittaminen tarkoittaa suoraa sijoittamista yksittäisiin yrityksiin. Tämä strategia vaatii sijoittajalta enemmän aikaa ja osaamista, sillä on tärkeää ymmärtää yrityksen toimiala, taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät.

Osakesijoittamisen etuja:

 1. Mahdollisuus korkeampiin tuottoihin: Hyvän osakevalinnan myötä sijoittajalla on mahdollisuus saavuttaa markkinaindeksiä suurempia tuottoja.

 2. Valinnanvapaus: Sijoittajalla on täysi kontrolli sijoituskohteistaan ja mahdollisuus valita ne yritykset, joiden uskoo menestyvän parhaiten.

 3. Osingot: Monet yritykset jakavat osan voitoistaan osakkeenomistajille osinkoina, mikä voi tuoda sijoittajalle säännöllisiä tulovirtoja.

Sijoitusstrategian valinta riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa sijoittaja on valmis käyttämään sijoituksiinsa. Indeksisijoittaminen on usein hyvä valinta niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja vähän aikaa vievän tavan sijoittaa. Toisaalta osakesijoittaminen voi tuoda suurempia tuottoja, mutta se vaatii myös enemmän tietoa ja aikaa.

Korkoa Korolle Ilmiö: Sijoittamisen voimanlähde

Korkoa korolle -ilmiö on sijoittamisen keskeinen elementti. Tämä tarkoittaa, että kun ansaitset korkoa sijoituksillesi, tämä korko lisätään sijoitussummaasi, jolloin ansaitset jatkossa korkoa myös aiemmin ansaitsemallesi korolle. Pitkäaikainen sijoittaminen voi ajan myötä johtaa merkittävään varallisuuden kasvuun.

Sijoittamisen hyödyt on enemmän kuin vain raha

Vaikka sijoittamisen ensisijainen tavoite on yleensä taloudellinen kasvu, sijoittamisen hyödyt ulottuvat paljon laajemmalle. Sijoittaminen voi myös opettaa sinulle arvokkaita taitoja, kuten riskienhallinta, talouden suunnittelu ja kärsivällisyys. Lisäksi sijoittaminen voi myös antaa mahdollisuuden tukea yrityksiä tai projekteja, joihin uskot ja jotka voivat tuottaa positiivisia vaikutuksia yhteiskunnassa.

Lapselle sijoittaminen - aloita heti!

Vanhempana haluat varmasti antaa lapsellesi parhaat mahdolliset lähtökohdat elämään. Yksi tehokkaimmista tavoista tukea lapsen tulevaisuutta on sijoittaminen hänen puolestaan. Sijoittaminen lapselle voi olla yksi parhaista lahjoista, jonka voit hänelle antaa. Aikainen aloitus mahdollistaa korkoa korolle -ilmiön maksimaalisen hyödyntämisen, mikä voi johtaa merkittävään varallisuuden kasvuun tulevaisuudessa.

Sijoittaminen lapselle voi tarjota taloudellista turvaa tulevaisuudessa. Säästöt voivat auttaa kattamaan kalliita tulevaisuuden kuluja, kuten korkeakoulutusta tai ensimmäistä asuntoa. Lapselle voidaan avata säästötili tai sijoitusrahasto, johon voidaan sijoittaa pieniä summia säännöllisesti. Nämä sijoitukset voivat kasvaa korkoa korolle, ja ajan myötä ne voivat muuttua merkittäväksi summaksi.

Esimerkki kuinka pienikin sijoitus kuukaudessa tuottaa ajansaatossa lapselle paljon rahaa.
Avaat lapselle arvo-osuustilin pankissa. Tämä käy hyvin helposti, eikä välttämättä vaadi edes pankissa käymistä. Sijoitat lapsen tilille alkuun esimerkiksi 100 euroa tai vaikka vähemmänkin. Tämä 100 euroa kasvaa korkoa itsessään 7% korkotuotolla kahdessa kymmenessä vuodessa n. 300 euroa, mikä nyt sinällään ei vielä ole paljoa, mutta kasvaa kuitenkin.

Valitset jonkin passiivisen pieni kuluisen indeksirahaston mihin tämän jälkeen päätät tehdä kuukausisäästö toimeksiannon omassa verkkopankissasi. Tililtäsi lähtee joka kuukausi 20 euroa lapsen arvo-osuustilillä olevaan rahastoon. 

Jos nyt vertaamme paljonko tämä sijoitus on tuonut lapselle säästöjä, niin summa näyttääkin 20 vuoden jälkeen varsin kivalta , eli n. 10800 euroa. Tästä summasta sijoitetun pääoman osuus on 4900€ mukaan lukien 100€ alkupanostus. Sijoitusten tuotto tässä ajassa on ollut noin 5900€, eli ylittänyt jo korkoa korolle -ilmiön ansiosta sijoitetun pääoman osuuden.

Tästä jo aikuisen lapsesi on hyvä lähteä jatkamaan sijoittamista tai käyttää varoja muuhun elämiseen.

Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin

Nordnet on yksi Suomalaisten ja pohjoismaiden suosituimmista sijoitus alustoista

*Sisältää kumppanuusmainonta linkkejä

Nordnet tarjoaa luotettavan, käyttäjäystävällisen ja kattavan alustan sijoittamiseen, joka on suunniteltu erityisesti yksityissijoittajien tarpeisiin. Nordnetin palveluihin kuuluu monipuolinen valikoima sijoitustuotteita – osakkeista ja rahastoista aina ETF:iin ja obligaatioihin.

Miksi valita Nordnet?

 1. Helppokäyttöisyys: Nordnetin alusta on suunniteltu siten, että se on helposti ymmärrettävä myös aloitteleville sijoittajille, samalla tarjoten kattavat työkalut kokeneemmille sijoittajille.

 2. Maksuton osakesäästötili: Nordnet tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden avata maksuttoman osakesäästötilin, joka tarjoaa verohyötyjä ja mahdollistaa sijoitusten kasvattamisen pitkällä aikavälillä.

 3. Laaja tuotevalikoima: Sijoituskohteita on laaja valikoima ympäri maailmaa, mikä mahdollistaa globaalin hajautuksen ja riskienhallinnan.

 4. Koulutus ja tuki: Nordnet tarjoaa kattavasti tietoa ja koulutusta sijoittamiseen, joten sinun ei tarvitse olla asiantuntija aloittaaksesi. Nordnetin yhteisö tarjoaa myös vertaistukea ja inspiraatiota sijoitusmatkallesi.

 5. Reaaliaikaiset kurssitiedot ja analytiikkatyökalut: Nordnet tarjoaa asiakkailleen reaaliaikaiset kurssitiedot ja edistyneet analytiikkatyökalut, jotka auttavat tekemään informoituja sijoituspäätöksiä.

Sijoittaminen Nordnetin kautta on yksinkertaista ja järkevää. Liity sinäkin Nordnetin sijoittajayhteisöön ja ota ensimmäinen askel kohti taloudellista vapauttasi. Tulevaisuutesi alkaa tästä.