Kalorien kulutus laskuri (eri liikuntamuodoissa)

Kalorien kulutus laskurin avulla voit laskea arvion kuinka paljon eri liikuntamuodot kuluttaa kaloreita tietyssä ajassa. Laskuri ottaa laskennassa huomioon iän, painon ja sukupuolen. Laskentakaava perustuu yleisiin keskimääräisiin kulutusarvioihin. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin erilaiset fysiologiset erot, kuten metabolinen nopeus ja kunto, jotka voivat vaikuttaa siihen kuinka paljon kaloreita hän polttaa liikunnan aikana. Tulokset:

Kalorien kulutus laskuri laskee kalorien kulutuksen eri liikuntamuodoissa.

Kuinka lasketaan kulutetut kalorit?

Tämä kalorilaskuri käyttää yksinkertaista kaavaa kulutettujen kaloreiden laskemiseen perustuen käyttäjän antamiin tietoihin. Kaava perustuu perusaineenvaihduntaan (BMR) ja liikunnan aiheuttamaan lisäkulutukseen.

Käyttäjän Syöttämät Tiedot:

  • Ikä (vuosina): Käyttäjän ikä.
  • Paino (kg): Käyttäjän paino.
  • Liikunnan Kesto (tunnit): Aika, jonka käyttäjä liikkuu valitsemallaan liikuntamuodolla.
  • Liikuntamuoto: Käyttäjä valitsee pudotusvalikosta liikuntamuodon.
  • Sukupuoli: Käyttäjä valitsee pudotusvalikosta sukupuolen.

Kaloriarviot:

Koodissa määritellyt kaloriarviot eri liikuntamuodoille perustuvat arvioihin siitä, kuinka monta kaloria voisi kuluttaa tunnissa kyseistä liikuntamuotoa harrastaessa. Tämä on karkea arvio, ja todelliset kulutukset vaihtelevat yksilöllisesti ja liikunnan intensiteetin mukaan.

Perusaineenvaihdunta (BMR):

Käytetään Mifflin-St Jeorin kaavaa laskemaan perusaineenvaihdunta (BMR) sukupuolen ja iän perusteella. Kaavaa käytetään laskeaksemme sen, kuinka monta kaloria keho polttaisi lepotilassa.

  • Mies: BMR = 10 * paino (kg) + 6.25 * pituus (cm) – 5 * ikä (v) + 5
  • Nainen: BMR = 10 * paino (kg) + 6.25 * pituus (cm) – 5 * ikä (v) – 161

Kulutetut Kalorit Liikunnalla:

Tämä lasketaan liikunnan arvioidun kalorikulutuksen (tunnissa) ja liikunnan keston perusteella:

  • Kulutetut kalorit liikunnalla = Liikuntamuodon arvioitu kalorikulutus (kcal/tunti) * Liikunnan kesto (tuntia)

Kokonaiskulutus:

Lasketaan kokonaiskulutus lisäämällä perusaineenvaihduntaan kulutetut kalorit liikunnalla:

  • Kokonaiskulutus = BMR + Kulutetut kalorit liikunnalla

Kokonaiskulutus tunnissa:

Lopuksi lasketaan kulutetut kalorit tunnissa, jakamalla kokonaiskulutus liikunnan kestolla.

  • Kokonaiskulutus tunnissa = Kokonaiskulutus / Liikunnan kesto (tuntia)

Suunnittele kunto-ohjelma kalorien kulutus laskurin avulla

Jos haluat kuluttaa tietyn määrän kaloreita päivässä, niin voit suunnitella päivittäisen kunto-ohjelman kalorien kulutus laskurin avulla. Esimerkiksi jos päivätavoitteesi on kuluttaa ylimääräisiä kaloreita vaikka 800kcal, niin voit valita esimerkiksi tunnin mittaisen reippaan juoksulenkin. Reipas juoksu kuluttaa kaloreita noin 850kcal tunnissa.

Valitse mielekästä tekemistä, mikä kuluttaa kaloreita huomaamatta

Kuntoileminen voi olla joskus pakkopullaa, jos harjoittelu ei ole mielekästä. Esimerkiksi kuntopyöräily, lenkkeily tai jokin muu vastaava harjoite voi pidemmän päälle ja toistettuna alkaa tuntua turhauttavalta. Kannattaa miettiä, miten harjoittelusta saisi tehtyä sellaista, että sitä tekisi lähes mielellään. 

Jos haluat esimerkiksi tehdä voimaharjoittelua, mutta sinulla ei ole kotona välineitä ja taas vastaavasti, et halua mennä yleiselle kuntosalille hälinän keskelle, niin olemassa on myös yksityisiä kuntosaleja, missä voit käydä treenaamassa omassa rauhassa tai vaikka ystävän kanssa.

Lisäksi voit hyödyntää erilaisia podcasteja tai äänikirjoja, mitä kuunnella samalla, kun poljet esimerkiksi kuntopyörää. Myös erilaiset kuntoilukellot ja urheilusovellukset lisäävät motivaatiota huomattavasti, kun näet kuinka kehittymisesi lisääntyy jokaisen treenikerran jälkeen.