Kimppakyytilaskuri

Kimppakyydillä säästää paljon rahassa. Esimerkiksi työmatkat tai pidemmät reissut hoituvat näin sekä taloudellisesti, että mukavasti jutustellen matkatoverin kanssa. Teimme kimppakyytilaskurin millä voi laskea kustannukset joko matkustajille erikseen tai koko matkaseurueelle. Laskurissa on myös huomioitu kuljettajan bonus.

Säästä työmatkakuluissa

Nykypäivän polttoaineen hinnoilla kannattaa suosia työmatka ajoja työkaverin kanssa. Näin onnistuu puolittamaan polttoaineesta johtuvat kulut ja tietysti ympäristöpäästötkin vähenevät. Mitä enemmän samalta suunnalta olevia työkavereita löytyy, niin sitä edullisemmaksi matka tulee.

Esimerkkilaskelma kuinka paljon säästät kimppakyydillä työkaverin kanssa

Työmatkasi on yhteensä 70km ja olet kulkenut vuoden yksin omalla autolla. Autosi keskikulutus on 6 litraa / 100km. Polttoaineen keskihinta on ollut noin 2,2€ / litra. Yhden työpäivän hinnaksi tulee tällöin 9,24€. Kuukaudessa on noin 20 työpäivää joten kuukaudessa polttoaineeseen menee 184,8€. Vuodessa maksatkin jo 2032,8€ jos lomakuukausi otetaan huomioon.

Ajattele jos kulkisitkin työmatkan työkaverin kanssa vaikka vuoroviikoin. Tällöin säästäisit vuodessa jopa 1016,4€. Jos matkalaisia olisi 3kpl niin säästöä syntyisikin jo 1355,2€ vuodessa eli loppujen lopuksi aika isoista summista puhutaan vaikka se ei ehkä niin isolta päiväseltän tunnukkaan.

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

Hyödynnä kuskin palkkiota festari reissuilla

Kesällä Suomessa on festareita lähes joka kaupungissa. Joissakkin tapauksissa on tyypillistä, että toiset eivät ikinä suostu ajamaan ja sinä olet lähestulkoon aina se kuka rattiin kipuat. Matkakaverisi saattavat aloittaa jo juhlinnan ennen lähtöä ja sinä kiltisti kuuntelet iloista laulunremakkaa ja huonoja juttuja koko matkan. Kyytiläisiä on yhteensä 5 kpl ja auton jouset lyövät pohjaan pienimmissäkin pompuissa.

Miksi kuluttaa omaa autoa joka kerta ja maksaa kaikki tasan muun seurueen kesken, kun voisit ottaa pienen kuskin palkan siitä, että olet uhrautunut jälleen kerran kuskiksi.

Kuskin palkka kimppakyytilaskurin avulla

Olet aikaisempi työmatkalainen ja sinulla on sama auto kun yllä olevassa esimerkissä. Matkaa festareille on 200km, mikä tekee paluumatkan kanssa yhteensä 400km. Festarireissulle tulee hintaa 52,80€. Teitä on siis 5 kappaletta, joten matkan hinnaksi tulee 10.56€ henkilöä kohti. Haluat kuitenkin kuskin palkkion koska säälit itseäsi ja autoasi. Otat kuskin palkkiota 30% mikä tarkoittaa 15.84€ rahakorvausta sinulle. Matkustajien hinta tällöin tulee olemaan 14.52€ ja sinun hintasi 10,56€

Kimppakyyti sivusto

Kimppakyydeille on olemassa nettisivuja, sovelluksia ja facebookissa useampikin aiheeseen sopiva ryhmä. Nettisivusto kyydit.net on ainakin yksi mistä kimppakyytiläisiä voisi lähteä etsimään.