Ulkomaan päiväraha 2023 laskuri

Ulkomaan päväraha 2023 laskuri

Laskurilla voit laskea ulkomaan päivärahat 2023 vuoden mukaisesti. Jos olet esimerkiksi pääsemässä tai joutumassa ulkomaan komennukselle, niin voit laskea paljonko tienaat päivärahoja työssäolosi aikana. 

Mihin ulkomaan päivärahan määrä perustuu?

Lähes jokaisessa maassa on erikseen hinnoitelu päiväraha. Päivärahan suuruus perustuu siihen, kuinka kalliit ruokailu- ja elinkustannukset missäkin maassa on. Työnantajan kustannettavana on yleensä majoittuminen, sekä muut kuten esimerkiksi matkustuskulut.

Missä on maassa on korkein päivärahan määrä

Arabimaissa, kuten Iran, Jemen ja Libanon päivärahan määrä on korkein 122€. Kuitenkin taas esimerkiksi Irakissa päiväraha on vain 65€. Etelä-Sudanissa saat toisiksi eniten päivärahaa 119€. Yhdysvalloissa päivärahan määrä on 92€, mutta isoimmissa kaupungeissa kuten New York, Los Angeles ja Washington päiväraha on 100€. Monet varmaan myös miettii Monacoa, mistä on tullut mielikuva kalliina paikkana muunmuassa Formula 1 kilpailujen yhteydessä. Monacossa päiväraha on 92€. 

Hyvä sivu elinkustannusten seurantaan eri maissa on NUMBEO. Sieltä löytyy esimerkiksi mitä eri elintarvikkeet maksavat marketeissa tai ravintolassa.

Suosituimmat työmatkakohteet ja niiden päivärahat

Harvemmin varmaan työmatkat kohdistuu kuitenkaan Iraniin tai vaikka Jemeniin, mutta katsotaan minkälaista ulkomaanpäivärahaa saa tutuimmissa kohteissa.

Yksi varmaan suosituimpia ulkomaan työmatkakohteita on Ruotsi. Työskennellessäsi Ruotsissa saat päivärahaa 66€, mikä on ihan hyvä. Ruotsissa kuluttajahinnat ovat aikalailla samaa tasoa kuin Suomessakin. Myös Viro on tuttu paikka Suomalaisille joskin enemmän taitaa Virosta työmatkalaisia tulla Suomen suuntaan. Jokatapauksessa Viron ulkomaan päiväraha on 72€, mikä kuulostaa korkealta, koska Virossa ainakin syö suhteellisen edullisesti paikasta riippuen.

Europarlamentaarikoille esimerkiksi Belgia:n Brysseli on varsin tuttu paikka. Belgiassa saa nauttia 74€ päivärahasta. Muut keski-euroopan maat kulkevat päivärahojen suhteen aikalailla käsikädessä, kuten Saksa 71€, Ranska 74€, Espanja 72€ ja Italia 72€. 

Näistä maista saat vähemmän ulkomaan päivärahaa kuin Suomesta kotimaan päivärahaa

Menemättä siihen, että haluatko lähteä työmatkalle ulkomaan päivärahojen perässä, niin tässä kuitenkin muutama kohde mitkä alittavat jopa Suomen kotimaan päivärahat.

Swasimaa eli Eswatini on pieni valtio eteläisessä Afrikassa. Eswatinissa ulkomaanpäiväraha on 41€. Myös muutamissa muissa Afrikan maissa on pienet päivärahat, kuten esimerkiksi Etiopia 43€, Ghana 41€, Guinea-Bissau 38€ ja Mali 43€.

Muita eksoottisia, mutta pienen ulkomaanpäivärahan omaavia työmatkakohteita löytyy Aasian suunnalta. Laos on tunnettu ja suosittu matkakohde, mutta ulkomaanpäivärahaa saat ainoastaan 35€. Toisaalta Laosissa syöt ja juot varmasti vähän liioitueltuna kymmenyksellä tuosta. Myös Sri Lanka voi houkutella sekä työmatkustamisen, että lomamatkustamisen puitteissa, mutta päivärahaa sieltä saa vain 34€.

Varaa majoituspaikka Booking.com:n kautta ja kerrytä tasoja

Yhteistyö Booking.com

Alla olevalla Booking.com:in hakukoneella voit hakea edullista majoituspaikkaa eri maista. Mitä useammin käytät Bookingia tilaamisessa, sitä parempia etuja saat tasojen kasvaessa.