Vedenkulutus laskuri

Vedenkulutus laskurin avulla voit laskea paljonko kotitaloudessa kuluu vettä ja paljonko se maksaa vuorokaudessa, kuukaudessa ja vuodessa.

Vedenkulutuslaskuri

Laske veden kulutus kotitaloudessa vedenkulutus laskurin avulla

Veden säästö on myös ilmastoteko

Veden säästäminen on järkevää sekä taloudellisesti, että yhteiskunnan ja ympäristönkin kannalta. Veden puhdistukseen kuluu muunmuassa paljon energiaa, kemikaaleja ja suodattimia. Veden puhdistuksesta syntyy myös jätettä, sekä muita jäännösmateriaaleja jotka on käsiteltävä asianmukaisesti.

Veden säästövinkit

Korjaa vuotavat hanat ja putket

Vuotavat hanat tai vuotavat putket saattavat kuluttaa suuriakin määriä vettä vaikka ne tiputtaisi vain pientäkin tippaa kerrallaan. Vuodessa merkitys saattaa kuitenkin olla useita satoja litroja.

Pese täysiä koneellisia

Kannattaa pestä vain täysiä astian- ja pyykinpesukoneellisia. Tällöin vähennät sekä veden-, että energiankulutusta oleellisesti.

Lyhennä suihkussakäynti aikaa

Suihkussa käynti kuluttaa noin 60 litraa vettä 5 minuutissa, eli noin 10 litraa minuutissa. Minuutin lyhentäminen päivässä vähentää vedenkulutusta vuodessa 3650 litraa. Nykyään on myös erilaisia veden kulutusta säästäviä suihkupäitä, mitä kannattaa hyödyntää.

Käytä sadevettä hyödyksi

Kesällä on mahdollisuus käyttää sadevettä moneen eri tarkoitukseen. Kukkien kasteluun, auton pesuun tai vaikka saunavetenä. Kerää sadevesi talteen esimerkiksi puhtaisiin saaveihin.

Vettä säästävät laitteet

Nykyään uusimmat laitteet on kehitetty säästämään veden ja energian kulutusta. Esimerkiksi WC-istuimet, pyykin- ja astianpesukoneet, suihkupäät ja hanat. Kun valitset uusia laitteita vanhojen tilalle, niin kannattaa valinnassa keskittyä tarkkailemaan näitä asioita.