Palkankorotus laskuri

Selkeä ja helppo palkankorotus laskuri avuksesi, jos haluat nähdä paljonko esimerkiksi yleiskorotus vaikuttaa palkkaasi. Laskurilla voit myös katsoa paljonko palkankorotus vaikuttaa pidemmällä ajanjaksolla.

Miten palkankorotus lasketaan?

Palkankorotuksen laskeminen on käytännössä vain prosenttilaskua, jossa palkankorotus esim. 2% muutetaan desimaaleiksi ja kerrotaan alkuperäisellä palkallasi.

Kuinka pyytää palkankorotusta?

Tärkeintä palkankorotuksen pyytämisessä on valmistautua huolellisesti. Selvitä mikä yrityksessä on palkkataso. Oletko jo valmiiksi paremmin palkattu kuin kolleegasi ja jos olet, niin miksi työnantajan pitäisi maksaa sinulle enemmän? Tutki myös yrityksen liikevaihtoa ja tulosta, niin selviää onko yrityksellä ylipäätään varaa jakaa palkankorotuksia. 

Myös ajoitus kannattaa miettiä tarkasti. Keväisin yleensä maksetaan indeksin mukaiset yleiskorotukset. Paras aika palkankorotukselle on muutama kuukausi ennen yleiskorotusta tai ainakin, niin että yleiskorotuksesta on kulunut 4-5 kuukautta, koska työnantaja voi muuten käyttää tuttua fraasia ”juurihan te saitte korotukset”. 

Alla vielä muutamat vinkit palkankorotukseen saamiseen

  • Valmistaudu ja tutki yrityksen tilaa
  • Mieti missä olet hyvä ja mikä on arvosi
  • Opettele yrityksen sisällä jotain sellaista, mitä muut eivät mielellään tee tai pysty tekemään (näin saat avaimet korvaamattomuus keskusteluun)
  • Kouluttaudu ja kehitä itseäsi
  • Ole kiinnostunut yrityksestä ja tehtävistäsi
  • Pyri olemaan mukava ja joustava (työnantaja arvostaa suuresti joustavuutta)
  • Tutki yleistä tehtäväkohtaista palkkatasoa
  • Kuinka monta vuotta olet ollut yrityksen palveluksessa
  • Ota huomioon inflaatio vs. korotukset

Paljonko palkankorotusta voi pyytää?

Riippuen siitä kuinka kauan on ollut edellisestä korotuksesta, niin 10% korotus palkkaan on hyvä lähtökohta. Mitä enemmän pyydät, niin sitä paremmin sinun pitää valmistautua perustelemaan. Pyydä kuitenkin aina vähän enemmän, mihin olet tyytyväinen, koska työnantaja pyrkii kuitenkin tinkimään. 

Älä ole kuitenkaan agressiivinen vaan käyttäydy asiallisesti ja hyväksy lopputulos kiltisti. Vaikka työnantaja ei juuri sillä hetkellä korotusta lupaisikaan, niin se jää mieleen ja pomosi joutuu ajatustyöhön. Työnantajasi voi hyvinkin jo päivän päätteeksi tai muutaman päivän kuluttua palata asiaan, kun on puntaroinut ajatusta.

Tutki muiden suomalaisten tehtäväkohtaisia palkkoja palkkavertailu.com sivuilla.

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

Kuukauden suosituimmat laskurit

Kuukauden suosituin laskuri.Prosenttilaskuri"Yksinkertainen ja selkeä prosenttilaskuri"
Kuukauden toiseksi suosituin laskuri.Yrittäjien ALV-laskuri"Yrittäjän paras työkalu"
kuukauden kolmanneksi suosituin laskuri.Lainalaskuri"Todella hyvä laskuri lainamäärän ja kuukausierän arviointiin"