PInta ala laskuri talon neliöiden laskemiseen.

Pinta-ala laskuri

Pinta-ala laskurilla voit laskea nopeasti alueen pinta-alan. 

Mihin pinta-ala laskuria voi käyttää

Pinta-ala laskuria voi käyttää moneen eri laskemiseen. Esimerkiksi huoneen tai asunnon neliöiden laskemiseen. Pellon pinta-alan määrittämiseen tai vaikka nurmikon neliöiden laskemiseen robottiruohonleikkurin oikeanlaista mitoitusta varten.

Maalin määrän laskeminen huoneen seinien maalaukseen

Harkitsetko tai oletko aloittamassa huoneen seinien maalausta ja mietit paljonko maalia tarvitset. Pinta-ala laskurilla voit laskea pinta-alan seinä kerrallaan. Esimerkiksi jos huone korkeus on 2,5 metriä ja seinän leveys/pituus on 4 metriä, niin seinän neliöt on tällöin 10m2. Perus huoneen vastakkainen seinä on todennäkösesti saman kokoinen joten nyt meillä on kasassa jo 20m2. Huoneen päätyjen korkeus on sama kuin sivuseinissä eli 2,5 metriä ja leveys 3 metriä, joten yhden seinän pinta-ala on 7,5 m2. Yhteensä päätyseinät on siis 15m2, eli yhteensä huoneen seinien pinta-ala on 35m2.

Sisämaalin riittoisuutena pidetään noin 7m2 / litra, joten voidaan laskea, että maalia tarvitaan huoneen seinien maalaukseen noin 5 litraa.

Huoneen maalauksessa tosin kannattaa huomioida, että todennäköisesti huoneessa on myös ovi ja ikkuna tai ikkunoita, mitkä vähentävät maalattavaa pinta-alaa.

Harjakaton päädyn pinta-ala

Harjakattoisen talon ulkoseinien pinta-alaa laskiessa tulee ottaa huomioon päätyjen osuus.

Päädyt voi laskea helposti laskemalla päädyn korkeus siitä kohtaa kun harjakatto alkaa. Sen jälkeen laske seinän leveys päädyn keskikohdasta sivuseinään. Nyt sinulla on kolmio mistä tiedät kaksi sivua. Koska näitä kolmioita on harjakatossa kaksi kappaletta (yhdessä päädyssä), niin riittää kun yhdistät kolmiot keskenään ja saat nelikulmaisen alan. Harjakaton katon osuuden voit siis laskea näin helposti.