Lomaraha laskuri / Lomapalkan laskeminen

Lomaraha laskuri auttaa laskemaan vuosiloman lomarahan ja lomapalkan määrän. Huomaa kuitenkin, että tämä laskuri on yleiskäsitteeseen perustuva, missä lomaraha on puolet loma-ajan palkasta. 

Tarkan summan saat tietoosi omalta palkanlaskijaltasi.

Lomarahan maksaminen

Lomaraha maksetaan yleensä vuosilomapalkan yhteydessä, kun työntekijä aloittaa lomansa. Joissain työpaikoissa lomaraha voidaan myös maksaa kaikille samaan aikaan riippumatta siitä koska kukin pitää lomansa.  

Lomaraha vapaaksi

Työnantajat monesti voivat ehdottaa mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaiksi. Tämä hyödyttää työnantajaa siinä, että heidän ei tarvitse maksaa itse rahallista korvausta, sekä siitä aiheutuvia sivukuluja. Tämä käytäntö on myös suosittua työntekijöille, jotka haluavat nauttia pidemmistä lomista.

Miten lomapalkka ja lomaraha lasketaan?

Kuukausipalkkalaisille lomarahan laskeminen on helpompaa. Yleinen käsite on, että lomaraha on 50% kuukausipalkasta. Joissain työehtosopimuksissa lasketaan myös vuosiansiosta prosenttimääräinen kerroin mistä saadaan lomarahan määrä. Esimerkiksi KVTES lomaraha saadaan kaavalla vuosiansio x 5% (prosenttimäärä riippuu työvuosista)

Tuntipalkalla olevien työntekijöiden lomakorvausten laskeminen on vähän mutkikkaampaa. Lomarahan laskemisessa pitää ensin selvittää keskimääräinen päiväpalkka lomanmääräytymisvuoden ajalta. Keskimääräinen päiväpalkka kerrotaan vuosilomalain lomapäivien lukumäärää vastaavalla kertoimella. Kertoimen avulla saadaan laskettua loma-ajan palkka, josta  saadaan lomarahan määrä, kun se kerrotaan 0.5:llä.

Vuosilomalakiin voit tutustua tästä

Nauti kauniista Suomen lomakohteista

* Teksi sisältää affiliate eli kumppannuusmainonta linkkejä

Suomi tarjoaa upeita lomakohteita niin luonnon ystäville kuin kaupunkilomailijoillekin. Voit tutustua kauniisiin kansallispuistoihin, nauttia lukuisista järvistä ja vesistöistä tai vierailla viehättävissä pikkukaupungeissa. Suomen kesä on lyhyt mutta valoisa, ja silloin voi nauttia lämpimistä päivistä ja valoisista öistä.

Vietä juhannus tai unelmiesi loma kesämökillä.

Yksi Suomalaisten suosituimmista tavoista viettää kesäloma on mökillä tai huvilalla. voit rauhoittua täysin kuunnellen lintujen laulua ja laineiden liplatusta. Mökin vuokraus kannattaa tehdä ajoissa koska parhaat kesänviettokohteet viedään jo keväällä.

Edullisimmin mökin saat vuokrattua Booking.com verkkosivustolta – mutta muista varata nopeasti, koska näiden vuokraus käy jo kuumana.

Kaupunkiloma suomessa

Suomessa on upeita kesänviettopaikkoja ja kesäkaupunkeja. Suomen matkailu on lisääntynyt hurjasti viimeaikoina ja koronavuodet ovat vauhdittaneet niitä entisestään. Suosituimpia kesäkaupunkeja on esimerkiksi Lappeenranta, Helsinki, Turku, Rauma, Porvoo ym.

Suomessa on nykyisin myös runsaasti erilaisia festareita lähes joka paikkakunnalla. Festareiden ja tapahtumien aikana hotellit ja majoituspaikat ovat kiven alla, joten jos olet myöhässä liikkeellä niin majoituspaikan saaminen tulee olemaan vaikeaa tai miltei mahdotonta. 

Booking.com tarjoaa edullisimmat ja kattavimmat majoituspaikat, mitkä kannattaa varata heti!

Ulkomaan lomakohteet

Ulkomaan lomakohteet pitävät pintansa. Suomessa ei välttämättä aina kesäkaudellakaan ole liikaa rantakelejä. Se on aina sattuman kauppaa millainen kesä saadaan. Jos haluat varmistua siitä, että aurinkoa riittää ja saat kunnon rusketuksen tai pulahtaa lämpimään meriveteen, niin kannattaa varata matkakohde ulkomailta itsenäisesti Booking.com – Lomakeskukset sivustolta. Näin säästät myös pitkän pennin, kun toimit itse matkanjohtajana.

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

Lomapäivien määräKerroin
21,8
32,7
43,6
54,5
65,4
76,3
87,2
98,1
109
119,9
1210,8
1311,8
1412,7
1513,6
1614,5
1715,5
1816,4
1917,4
2018,3
2119,3
2220,3
2321,3
2422,2
2523,2
2624,1
2725
2825,9
2926,9
3027,8
Miten lomapalkka ja lomaraha masketaan.
Booking.com