Pullonpalautus laskuri

Pullonpalautus laskurin avulla pystyt laskemaan ennakoivasti tölkki- ja pullopantit.

Opiskelijabileet on suurelle osalle opiskelijoista tuttuja. Mitä siis jos menojalkaa vipattaa, mutta ensiviikolla pitäisi syödäkkin jotain, eikä varaa liiaksi olisi? Ratkaisu voisi olla pitää bileet kotonasi. Näin jää tyhjät pullot ja tölkit pantiksi ja saat huoletta käyttää sen hetkiset rahasi juhlimiseen.

Emme tietenkään suosittele toimimaan kyseisellä tavalla, mutta otetaan esimerkki aiheesta.

Kutsut 8 ystävääsi kotiisi bileisiin, joista 4 naista ja 4 miestä. Miehet nappaavat mukaansa 12-pack tölkkijuomat. Ehkä joukkoon saattaa eksyä myös 1 kpl 0,5 litran väkevämpikin alkoholijuoma muovipullossa. Kaksi naisista ottavat viinipullot ja toiset kaksi 6-pack tölkkijuomat.

Näin olet taktikoinut itsellesi 9,40€ ruokarahat ensiviikolle.

Viron tölkkipantti

Virossa tölkkien ja virvoitusjoumapullojen pantti on tällä hetkellä 0,10€. Jos siis edellämainitut opiskelijakaverisi tuovatkin Virosta ostettuja juomia mukanaan, niin ei hätää. Voit palauttaa ne seuraavalla Viron kulttuurimatkallasi.

Voiko pantittoman tölkin tai pullon palauttaa?

Jos tuotteessa ei ole syystä tai toisesta panttia tai etiketti on vaurioitunut, niin silloin tuotteen voi palauttaa pullonpalautus pisteelle, mutta siitä ei saa korvausta. Toinen vaihtoehto on kierrättää ne asianmukaisesti oikeisiin kierrätyspisteisiin.

Voiko Alkon pulloja palauttaa kauppoihin?

Nykyisin lähes kaikkien kauppojen pullonpalautus pisteisiin voi viedä myös alkon pulloja. Etenkin LIDL mainostaa, että heidän pisteisiin käyvät kaikki pullot.

Pullonpalautusasteet

Suomessa palautettiin vuonna 2021 tölkkejä 97%, muovipulloja 90% ja lasipulloja 98%

Lähde: Suomen Palautuspakkaus Oy

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois