Kuukausipalkka tuntipalkaksi / tuntipalkka kuukausipalkaksi

Haluatko tietää paljonko on kuukausipalkkasi tuntipalkkana? Tällä yksinkertaisella laskurilla voit laskea suuntaa antavasti tuntipalkkasi määrän.

Voit myös valita, että hauatko laskea paljonko nykyinen tai haluttu tuntipalkka olisi kuukausipalkkana.

Miksi tuntipalkka olisi hyvä tietää?

Vaikka sinulla olisi kuukausi palkka, niin tuntipalkkaa ja keskituntiansiota voidaan käyttää silloin, jos teet esimerkiksi ylitöitä tai muita lisätöitä.

Lisäksi jos olet vaihtamassa työpaikkaa, missä onkin käytössä tuntipalkka, niin voit vertailla nykyistä laskennallista tuntipalkkaasi ja ottaa se huomioon uuden työpaikan palkkaneuvotteluja varten.

Kuukasipalkan edut ja haitat

Kuukausipalkassa saat pääsääntöisesti aina saman palkan joka kuukausi. Palkanlaskennassa tulee vähemmän virheitä ja palkkalaskelma on helpompi tarkastaa. Usein toimihenkilöillä on kuukausipalkka, koska heidän työtehtävät on suurimmaksi osaksi samat. Ylityöt korvataan usein kuukausipalkkalaisilla vapaina. 

Kuukasipalkassa harvoin maksetaan ylitöistä ja edes nykyiset työajanseuranta ohjelmistot ei oikein taivu kuukausipalkka laskentaan ylitöiden osalta. Tämän vuoksi kuukausipalkkalaisilla yleensä on ns. liukuva työaika.

Tuntipalkan edut ja haitat

Tuntipalkka soveltuu paremmin työntekijöille, kuten rakentajat, tehdastyöläiset, asentajat, siivoojat ym. jotka tekevät enemmän epäsäännöllistä työtä. Tuntipalkkalaisilla on useimmiten käytössä kellokortit tai vastaavat laitteet, millä työaikaa seurataan. 

Ylitöitä on helpompi seurata ja ne maksetaan yleensä ylityökorvausten mukaisesti rahana. Tuntipalkalla on mahdollisuus erilaisten korvausten muodossa päästä periaatteessa paremmille ansioille kuin kuukausipalkalla.

Monesti jos tuntipalkasta siirrytään kuukausipalkkaan, niin joutuu varautumaan siihen, että ansiot tippuu tai kannattaa ainakin laskea keskituntiansio huolella.

Työehtosopimukset

Kaikki työehtosopimukset löydät Finlexin sivuilta tai alla olevasta linkistä

TYÖEHTOSOPIMUKSET

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

Kuukauden suosituimmat laskurit

Kuukauden suosituin laskuri.Prosenttilaskuri"Yksinkertainen ja selkeä prosenttilaskuri"
Kuukauden toiseksi suosituin laskuri.Yrittäjien ALV-laskuri"Yrittäjän paras työkalu"
kuukauden kolmanneksi suosituin laskuri.Lainalaskuri"Todella hyvä laskuri lainamäärän ja kuukausierän arviointiin"