Newtonin toinen laki laskuri

Newtonin toinen laki laskurilla pystyt laskemaan voiman vaikutusta kappaleeseen. F=ma kaavan mukaisesti voit laskea massan, kiihtyvyyden tai voiman, kun sinulla on tarvittavat tiedot.

Lasketaan voima (F = ma)

Lasketaan kiihtyvyys (a = F/m)

Lasketaan massa (m = F/a)

Newtonin toinen laki laskuri laskee voiman suhteen kiihtyvyyteen F=ma kaavalla

Mitä Newtonin II lailla tarkoitetaan?

Newtonin II laki yksi tunnetuimmista mekaniikan peruslaeista. Se kuvaa kappaleen liikkeen muutosta, kun siihen kohdistetaan voimaa. Esimerkiksi kun auto kiihdyttää, niin moottorin pitää tuottaa riittävästi voimaa, että tietyn painoinen auto saadaan liikkeelle. Mitä enemmän kaasua painaa, niin sitä nopeammin auto kiihtyy.

Kappaleen kiihtyvyys a on suoraan verrannollinen siihen kohdistuvaan voimaan F ja kääntäen verrannollinen kappaleen massaan m.

Newtonin ensimmäinen laki

Newtonin ensimmäinen tarkoittaa, että kappale pysyy paikallaan tai jatkaa suoraviivaisesti vakionopeudella, jos siihen ei kohdistu ulkoisia voimia. 

Newtonin ensimmäinen laki asettaa kappaleen inertian keskeiseksi käsitteeksi ja selittää, miksi liikkeelle tai levolle ei ole absoluuttista viitekehystä ilman ulkoista voimaa. Se haastaa myös arkiajattelun, joka saattaa olettaa, että kappale tarvitsee jatkuvasti voimaa pysyäkseen liikkeessä. Todellisuudessa jatkuva voima on tarpeen vain, jos kappale kohtaa vastusta, kuten kitkaa.