Paljonko spotify maksaa artistille.

Artistin rojalti laskuri

Laskurilla voit laskea paljonko sinulla tai yhtyeelläsi on mahdollisuus tienata suoratoistopalveluista kuten Spotify, Apple Music, Tidal tai Deezer. Kuuntelukohtaiset hinnat perustuvat karkeisiin keskiarvohintoihin, mutta antavat kuitenkin osviittaa siitä paljonko esimerkiksi Spotify maksaa artistille. Jos bändissä on monta henkilöä, niin voit laskea myös osuudet helposti lisäämällä oman prosenttiosuutesi tuloista.

Spotify korvaukset ja niiden jakaminen

Spotify, yksi johtavista musiikin suoratoistopalveluista, tarjoaa artisteille mahdollisuuden saavuttaa maailmanlaajuinen yleisö. Mutta miten Spotifyn korvaukset artisteille toimivat? Tässä syväluotaava katsaus aiheeseen.

Spotify maksaa artisteille rojalteja jokaisesta suoratoistosta. Rojaltien laskentakaava on monimutkainen ja ottaa huomioon useita tekijöitä, mukaan lukien suoratoiston maantieteellinen sijainti, kuuntelijan tilausstatus (ilmainen tai premium) ja Spotifyn kokonaistulot.

Vaikka rojaltien määrä per suoratoisto on pieni – arvioiden mukaan vuonna 2020 se oli välillä 0,003 – 0,005 dollaria per toisto – suurten kuuntelumäärien ansiosta tämä voi muodostaa merkittävän tulonlähteen artisteille.

Spotifyn tarjoama läpinäkyvyys on myös tärkeä etu artisteille. Sen ”Spotify for Artists” -palvelun avulla artistit voivat seurata tulojaan reaaliajassa, nähdä, kuinka monta kertaa heidän kappaleitaan on kuunneltu, sekä saada arvokkaita tietoja kuuntelijoidensa demografiasta.

Huomionarvoista on, että suurin osa rojalteista maksetaan usein levy-yhtiöille, jotka sitten maksavat osan näistä tuloista artisteille levytyssopimuksen mukaisesti. Tämän takia itsenäiset artistit ja pienet levy-yhtiöt voivat saada suuremman osan rojalteista kuin artistit, jotka ovat allekirjoittaneet sopimuksen suurten levy-yhtiöiden kanssa.

Spotifyn rojaltimalli on aiheuttanut keskustelua ja kritiikkiä, mutta se on edelleen yksi tärkeimmistä tulojen lähteistä digitaalisessa musiikkiteollisuudessa. Ymmärtämällä, miten Spotifyn korvaukset artisteille toimivat, voivat artistit parhaiten hyödyntää tämän alustan ja suunnitella menestyksekkään uran musiikkialalla.

Tidal vs Spotify: Kumpi suoratoistopalvelu on parempi artisteille?

Kun puhutaan musiikin suoratoistopalveluista, Tidal ja Spotify ovat molemmat nimekkäitä pelaajia. Mutta kumpi palvelu on parempi artisteille?

Spotify on tunnettu sen laajasta käyttäjäkunnasta, joka ylittää 300 miljoonaa aktiivista käyttäjää maailmanlaajuisesti. Tämä tarjoaa artisteille valtavan näkyvyyden ja mahdollisuuden tavoittaa laaja yleisö. Lisäksi, Spotify tarjoaa artisteille pääsyn arvokkaisiin tietoihin ja analytiikkaan ”Spotify for Artists” -palvelun kautta. Toisaalta, Spotifyn rojaltimaksut ovat usein kritiikin kohteena, koska ne ovat verrattain matalat – noin 0,003 – 0,005 dollaria per toisto.

Tidal, toisaalta, on tunnettu korkeista rojaltimaksuistaan, jotka ovat noin 0,012 – 0,015 dollaria per toisto, merkittävästi enemmän kuin Spotify. Tämä tekee Tidalista houkuttelevan vaihtoehdon artisteille, jotka haluavat saada parempaa korvausta suoratoistoista. Lisäksi, Tidal korostaa korkealaatuista äänentoistoa ja taiteilijoiden luomaa sisältöä, mikä voi houkutella tiettyä kuuntelijakuntaa.

Tidalin haasteena on kuitenkin sen pienempi käyttäjäkunta verrattuna Spotifyyn. Tämä tarkoittaa, että vaikka artisti saa enemmän tuloja per toisto, he saattavat saada vähemmän toistoja yhteensä, mikä voi vaikuttaa kokonaistuloihin.

Tidalin ja Spotifyn välillä voi riippua monista tekijöistä, kuten artistin tavoitteista, heidän musiikkinsa genreistä, ja heidän kuuntelijakuntansa sijainnista ja mieltymyksistä. Molemmilla palveluilla on omat vahvuudet, ja ne voivat tarjota erilaisia mahdollisuuksia artisteille musiikkiteollisuuden digitaalisessa maisemassa.

Apple Music artisteille

Apple Music on yksi maailman suurimmista musiikin suoratoistopalveluista, ja se tarjoaa laajan valikoiman mahdollisuuksia artisteille.

Yksi suurimmista eduista Apple Musicissa on sen massiivinen käyttäjäkunta. Yli 70 miljoonalla tilaajalla maailmanlaajuisesti, se tarjoaa artisteille mahdollisuuden tavoittaa laajan yleisön ja saavuttaa uusia faneja ympäri maailmaa.

Apple Music tarjoaa myös kilpailukykyiset rojaltit artisteille. Vaikka tarkkoja lukuja ei yleensä julkisteta, Apple Musicin on raportoitu maksavan artisteille keskimäärin noin 0,007 dollaria per suoratoisto, joka on korkeampi kuin joissakin muissa suurissa suoratoistopalveluissa.

Apple Musicin ”For Artists” -palvelu tarjoaa artisteille yksityiskohtaista tietoa heidän musiikkinsa suorituskyvystä. Tämä sisältää tiedot kuuntelijoiden demografiasta, suosituista kappaleista, lisätyistä soittolistoista, ja jopa tarkkoja tietoja siitä, kuinka kauan kuuntelijat kuuntelevat kappaleita.

Apple Music tarjoaa myös ainutlaatuisen ”Connect” -ominaisuuden, jonka avulla artistit voivat jakaa eksklusiivista sisältöä faneilleen, kuten behind-the-scenes -materiaalia, uusia kappaleita tai uutisia. Tämä voi auttaa syventämään yhteyttä faneihin ja kasvattamaan artistin seuraajakuntaa.

Mikä on Deezer ja onko se vaihtoehto?

Deezerin tarina alkaa vuonna 2007, kun se perustettiin Ranskassa. Se oli ensimmäinen musiikin suoratoistopalvelu, joka sai luvan tarjota ilman rajoituksia suoratoistoa kaikista neljästä suuresta levy-yhtiöstä, eli EMI, Sony, Warner Music ja Universal.

Alun perin Deezer tunnettiin nimellä Blogmusik ja se toimi verkkosivuna, joka mahdollisti käyttäjille musiikin jakamisen ja kuuntelun. Vuonna 2007 yritys kuitenkin uudelleenbrändäsi itsensä, otti nimekseen Deezer ja siirtyi suoratoistoalustaksi, joka tarjosi laajemman valikoiman musiikkia.

Deezeristä tuli nopeasti suosittu Ranskassa ja se laajeni kansainvälisesti vuonna 2012. Nykyään palvelu on saatavilla yli 180 maassa ympäri maailman, ja se tarjoaa yli 56 miljoonaa kappaletta, podcasteja, radioasemia ja muuta sisältöä.

Deezer on tunnettu innovaatioistaan musiikin suoratoistoteollisuudessa. Se oli ensimmäinen palvelu, joka esitteli Flow-toiminnon, älykkään soittolistan, joka mukautuu käyttäjän mieltymyksiin. Se on myös sitoutunut tarjoamaan laadukkaita äänivaihtoehtoja ja se on yksi harvoista palveluista, joka tarjoaa FLAC-laatuista suoratoistoa (korkearesoluutioista ääntä) sen Deezer HiFi -tilaajille.

Rojaltien osalta Deezerin maksut ovat kilpailukykyisiä suhteessa muihin suoratoistopalveluihin. Vaikka tarkat luvut voivat vaihdella, Deezerin on raportoitu maksavan artisteille keskimäärin noin 0,006 dollaria per suoratoisto. Tämä on lähellä sitä, mitä jotkut suuremmat palvelut, kuten Apple Music, tarjoavat.

Deezerin ”Backstage” -palvelu tarjoaa artisteille tarkkoja tietoja heidän musiikkinsa suorituskyvystä. Tämä sisältää tiedot kuuntelijoiden demografiasta, suosituista kappaleista ja kuuntelijoiden kuuntelutottumuksista. Näitä tietoja voidaan käyttää tehokkaampien markkinointistrategioiden suunnitteluun ja paremman ymmärryksen saamiseen kuuntelijakunnasta.

Lisäksi Deezer tarjoaa erityisiä promootiotyökaluja, joiden avulla artistit voivat esitellä uusia kappaleita ja albumeita. Nämä voivat sisältää ”Featured” -asetuksia ja paikkoja erityisissä genrekohtaisissa soittolistoissa.