Desimaalit minuuteiksi laskuri

Haluatko muuttaa desimaalit minuuteiksi tai minuutit desimaaleiksi. Tällä laskurilla se onnistuu helposti. Tuntien minuutit usein ilmoitetaan desimaaleina, kun ne halutaan luku muotoon. Esimerkiksi työtunnit voi olla muodossa 7.25h, mikä ei tarkoita 7 tuntia ja 25 minuuttia vaan 7 tuntia ja 15 minuuttia.

Minuutit tunneiksi / desimaaleiksi

Käytännössä kun minuutit halutaan muuttaa tunneiksi ne samalla muuttuu desimaalimuotoon. Tunnit muuttuvat suoraan kokonaisluvuksi, mutta minuutit ilmoitetaankin desimaaleina. 

Jos teet esimerkiksi ylitöitä 35 minuuttia, niin laskuri muuttaa arvon desimaaleiksi, mikä tässä tapauksessa olisi 0.583h. Olettaen että työpäiväsi on 8h, niin voit tällöin merkitä työpäivän pituudeksi 8.583h ilman pyöristyksiä. 

Desimaalit minuuteiksi

Monille varmaan on tullut tutuksi, että työtunnit TES:ssa ilmoitetaan lukuina kuten 7.25, 7.75 jne. Joskus on vaikea tajuta, että kuinka pitkä se työpäivä nyt sitten todellisuudessa on. Harhaanjohtavasti voi ajatella esimerkiksi, että 7.25h on 7 tuntia ja 25 minuuttia, mikä ei siis pidä paikkansa vaan desimaalit pitää muuttaa ajaksi.

Pilkun edessä oleva kokonaisluku viittaa tunteihin aivan oikein, mutta desimaalit pitää muuntaa minuuteiksi, että saadaan oikea työaika. Laskuriin voi syöttää desimaaliluvun esimerkiksi tässä tapauksessa 0.25. Laskuri antaa tulokseksi 15 minuuttia. Eli työpäivän pituus todellisuudessa on siis 7 tuntia ja 15 minuuttia.

Samaan tapaan voi laskea myös viikkotyöajan desimaalit ym. vastaavat missä vain tuntien minuutit ilmoitetaan desimaaleissa.

Tunnit minuuteiksi

Jos tulee tarve muuttaa tunnit minuuteiksi, niin viimeisessä laskurissa voit helposti tehdä muutoksen. Monesti voi joutua muuttamaan tunnit minuuteiksi, esimerkiksi uunin ajastimessa tai muissa ajastimissa, mikä toimii ainoastaan minuuteissa.

Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

Kuukauden suosituimmat laskurit

Kuukauden suosituin laskuri.Prosenttilaskuri"Yksinkertainen ja selkeä prosenttilaskuri"
Kuukauden toiseksi suosituin laskuri.Yrittäjien ALV-laskuri"Yrittäjän paras työkalu"
kuukauden kolmanneksi suosituin laskuri.Lainalaskuri"Todella hyvä laskuri lainamäärän ja kuukausierän arviointiin"