Kissan ikä ihmisen iässä

Todellisuudessa kissan ikä ihmisen ikään nähden on vain suuntaa antava. Kissa kehittyy nuorena varsin nopeasti ja vuoden ikäisenä vastaa jo 15 vuotiasta ihmistä. Kissat ovat kuitenkin yksilöitä siinä missä ihmisetkin ja vanhat kissat saattavat käyttäytyä pentujen tapaan hyvinkin leikkisästi.

Kissat voivat elää jopa 20 vuotiaaksi. Tällä hetkellä maailman vanhin kissa on Teksasilainen Scooter joka on saavuttanut jopa 30 vuoden iän. Kissojen keski-ikä on nykyään 15 vuotta.

Sisäkissa vai ulkokissa?

Sisäkissat tarvitsevat liikuntaa ja virikkeitä, että ne eivät stressaannu tai masennu sisätiloissa. Tämän vuoksi niiden kanssa kannattaa leikkiä. Kissa tarvitsee jatkuvasti uusia haasteita. Leikkihiiret samoin, kun oikeatkin jaksavat kiinnostaa vain niin kauan, kun ne liikkuvat. Liikunta tekee hyvää kissoille ja lisää kissan onnellisia elinvuosia.

Jaksavatko vanhemmat kissat enää leikkiä?

Kissalla on saalistusvietti luonnostaan, minkä vuoksi se innostuu leikkimisestä edelleen vanhempanakin. Vanhemmat sisäkissat voivat maata paljon, koska ovat tylsistyneitä. Käytä siis aikaasi kissan kanssa leikkimiseen vanhempanakin. Kissa kiittää sinua tästä. 

Parasta ruokaa kissalle

Tärkein muistettava asia on, että kissa on 100% lihansyöjä. Kissan päivittäisen ruokavalion tulisi siis koostua lihaisesta ruoasta eli kannattaa katsoa tuoteselostukset tarkasti. Markettien hyllyiltä kissanruokaa ei kannata ostaa, koska ne sisältävät pääosin viljaa ja lisäaineseoksia. Vehnä ja muut viljat sisältävät paljon hiilihydraattia, mikä ainoastaan lihottaa kissaa ja altistaa erilaisille vaivoille. Kissanruoka kannattaa ostaa eläinkaupasta, missä tiedetään mitä ollaan myymässä. Marketista voi tosin ostaa oikeaa lihaa, mitä kissat rakastaa.

Hyväksi havaitut ostopaikat

Peten Koiratarvike – Kotimainen, hyvä valikoima laadukkaita ruokia ja muista tarvikkeita. Huippunopea toimitus ja edullinen kotiinkuljetus, jos esimerkiksi tilaa raskasta tavaraa kuten hiekkaa.

Zooplus – Tunnettu Saksalainen eläintarvikeliike. Hyviä alennuskampanjoita ja nopea toimitus suoraan kotiovelle. Toimitus vain muutamassa päivässä. Laadukasta ruokaa koirille ja kissoille.

Taulukko kissan ikäkehityksestä ihmisen ikään verratuna

Kissan ikäKissan ikä ihmisvuosissaKissan ikäkausi ja tapahtumat
1 kk1PENTU
2 kk2Äitiys tai isyyslomasi alkaa olla lopuillaan ja aika siirtää kissasi päivähoitoon
3 kk4
4 kk6
5 kk8Kissasi on aloittanut koulun
6 kk10
7 kk12JUNIORI
1 v15Kissasi viettää rippijuhlia. Nopeasti se aika vain kuluu. Vastahan se oli pentu
1,5 v21Armeija suoritettu. Aika siirtyä opiskelemaan. Kissasi harkitsee myös ajokortin ajamista.
2 v24Opiskelut suoriutuivat ennätysajassa. Nyt työnhakuun!
3 v28AIKUINEN
4 v32Huomaat, että kissasi on ollut 8 vuotta työttömänä. Kukaan ei halua palkata viisasta kissaasi.
5 v36Kissasi on väsynyt makoilemaan työttömänä. Tiputtaa turhautuneena lasin pöydältä ja päättää ottaa itseään niskasta kiinni.
6 v40Kissasi päättää ryhtyä metsästäjäksi, koska on löytänyt sisäisen lahjakkuutensa. Kissasi on niin iloinen, että tiputtaa lasin pöydältä.
7 v44Kissasi on jo todella ansioitunut metsästäjä. Ylpeänä esittelee uutta saalistaan olohuoneessa. Ihmiset iloitsevat dramaattisesti. Muutama lasi särkyy.
8 v48
9 v52
10 v56
11 v60SENIORI
12 v64Metsästys alkaa tympiä. Uudesta hiiri sukupolvesta on tullut nopeampia.
13 v68Aika jäädä eläkkeelle. Juhlistat tätä tiputtamalla muutaman lasin pöydältä.
14 v72
15 v76VANHUS
16 v80Kissasi on vanhus, mutta vain ihmisen iässä. Edelleen tuntee olevansa elämänsä vedossa.
17 v84
18 v88
19 v92
20 v96
21 v100
22 v104
23 v108
24 v112
25 v116