TJ-Laskuri / Aamulaskuri

Kätevä TJ-laskuri alokkaille ja varusmiespalveluksissa oleville. Laskuri laskee automaattisesti jäljellä olevat aamut, niin näet minkälainen aamukasa sinua vielä odottaa ennen kotiutumista. Syötä laskuriin palveluksen aloituspäivä ja valitse palvelusaika. 

Armeijan TJ-laskuri
Palveluksen aloituspäivä:


Palvelusajat:
Jäljellä olevat päivät:

Kotiutumispäivä:

Varusmiespalveluksen pituus

Varusmiespalveluksen pituus on nykyään jaettu kestoltaan kolmeen jaksoon. Lyhyin palvelulusaika miehistön tehtäviin koulutettavilla on 165 päivää. Miehistön erityistaitoa vaativissa tehtävissä tai aseetonta palvelusta suorittavilla koulutuksen pituus on 255 päivää. Upseereiksi ja aliupseereiksi, sekä vaativiin erityistehtäviin koulutetuilla koulutuksen kesto on 347 päivää.  

TJ 0 (tänään jäljellä)

TJ 0 on suomalainen armeijatermi, joka tarkoittaa ”Tänään Jäljellä 0 päivää”. Se viittaa varusmiespalveluksen viimeiseen päivään eli siihen päivään, jolloin varusmies kotiutuu armeijasta ja palaa siviilielämään. Termi on tullut tunnetuksi varusmieskulttuurissa, ja se on varusmiesten keskuudessa merkittävä merkkipaalu palvelusajassa.

TJ 0 on monille varusmiehille erittäin odotettu päivä. Se merkitsee palveluksen päättymistä, vapautta ja siirtymistä uuteen elämänvaiheeseen. Vaikka palvelusaika on monille opettavainen ja merkittävä kokemus, on kotiutuminen kuitenkin usein iloinen hetki.

Kotiutumisen kulttuurinen merkitys on myös siinä, että se symboloi aikuisuuden alkua monille nuorille miehille ja naisille. Palveluksen päätyttyä monet aloittavat opiskelut, työelämän tai muut aikuisiän velvollisuudet.

Viimeisen päivän kunniaksi on tehty useampikin kappale, mutta ehkä tunnetuin niistä on Klamydia – Mä lähden himaan.