Auton tai koneen keskikulutus laskuri

Keskikulutus laskurin avulla on mahdollista laskea auton, mopon, moottoripyörän tai minkä tahansa koneen polttoaineen keskikulutus, jos vain tiedät matkan pituuden ja paljonko olet polttoainetta tankannut tai paljonko sitä on matkan aikana kulunut. 

Kuinka ajaa taloudellisesti ja pienentää polttoaineen kulutusta?

  1. Moottorijarrutus 
   • Moottorijarrutuksen aikana moottori ei yleensä kuluta polttoainetta. Moottori jarrutuksessa myös säästyy jarrut kulumiselta.
  2. Vältä tyhjäkäyntiä
   • Sammuta auto aina kun mahdollista, jos autostasi ei löydy start / stop toimintoa.
  3. Ilmastointi
   • On arvioitu, että ilmastoinnin käyttäminen lisää polttoaineen kulutusta keskimäärin 10 prosenttia. Jotkin asiantuntijat ovat raportoineet jopa 30% kasvusta kulutukseen kovilla helteillä.
  4. Renkaat ja rengaspaineet
   • Renkaat määritellään vierintävastuksen mukaan. Vierintävastuksen asteikko on A-E, missä A-luokan renkaat kuluttavat polttoainetta vähiten ja E-Luokan renkaat eniten. Ero näillä renkailla on noin 0.1 litraa / 100km. Motivan arvion mukaan polttoaineen kulutus lisääntyy 0.3 litraa / 100km, jos renkaan paine on 0.5 bar suositeltua painetta alempi.
  5. Moottorin esilämmitys
   • Moottorin esilämmitys pakkaskeleillä säästää polttoainetta. Kannattaa kuitenkin arvioida sopiva lämmitysaika ulkoilman lämpötilan mukaan. Jos ulkona on -7 astetta pakkasta, niin silloin sopiva lämmitysaika on noin 1-2h sähköllä. 
  6. Vältä turhaa painolastia 
   • Lähtökohtaisesti kaikki turha tavara kannattaa autosta jättää pois tuomasta ylimääräistä painoa. Ylimääräisen tavaran karsiminen autosta lisää myös turvallisuutta esimerkiksi törmäystilanteissa.
  Tietokoneella tulostaessasi klikkaa ensin molemmat sivu mainokset alhaalta nuolesta pois

  Säästä polttoaine kuluissa uusilla renkailla

  Renkaat.com sivustolta voit tilata vaikka uudet talvirenkaat suoraan kotiisi. Usein hyviä tarjouksia ja näin voit säästää hankinta hinnassa, sekä polttoaineen kulutuksessa.

  Kuukauden suosituimmat laskurit

  Kuukauden suosituin laskuri.Prosenttilaskuri"Yksinkertainen ja selkeä prosenttilaskuri"
  Kuukauden toiseksi suosituin laskuri.Yrittäjien ALV-laskuri"Yrittäjän paras työkalu"
  kuukauden kolmanneksi suosituin laskuri.Lainalaskuri"Todella hyvä laskuri lainamäärän ja kuukausierän arviointiin"