Puhelun hintalaskuri laskee paljonko säästät kun valitset puhelun minuuttiveloituksen

Puhelun hintalaskuri

Puhelun hintalaskurilla voit laskea paljonko pystyisit säästämään puhelinliittymän hinnassa jos valitsisitkin käyttöön perustuvan liittymän, missä voisit itse vaikuttaa puheluiden hintaan.

*Artikkeli sisältää kumppanuusmainonta linkkejä

Kilpailuta puhelinliittymä ja säästä

Kilpailuttaminen on tehokas tapa varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan ja palvelun puhelinliittymältäsi.

  1. Vertaile tarjouksia: Aloita kilpailuttaminen keräämällä tietoa eri tarjoajien liittymistä. Vertaa liittymien hintoja, datan määrää, puhe- ja viestipaketteja sekä muita lisäominaisuuksia.

  2. Mieti tarpeitasi: Arvioi omaa käyttöäsi ja tarpeitasi. Paljonko dataa, puheaikaa ja tekstiviestejä todella tarvitset? Tarvitsetko erityisiä ominaisuuksia, kuten rajattoman datan ulkomailla?

  3. Ota huomioon palvelun laatu: Hinta ei ole ainoa asia, johon sinun tulisi kiinnittää huomiota kilpailutuksessa. Tarkista myös, miten hyvin eri tarjoajien verkko toimii alueellasi.

  4. Tutki sopimusehtoja: Lue tarkasti eri tarjoajien sopimusehdot. Ota selvää sopimuksen kestosta, irtisanomisajasta ja mahdollisista lisäkuluista.

  5. Neuvottele tarjoajien kanssa: Monet operaattorit ovat valmiita neuvottelemaan paremmasta hinnasta, jos olet siirtymässä toiselta tarjoajalta tai sinulla on useita palveluita samalta tarjoajalta.

Mikä on halvin puhelinliittymä 2023?

Kun etsit halvinta puhelinliittymää, niin joudut puntaroimaan käytännössä sen välillä, että ostaakko kiinteähintaisen vai käyttöön perustuvan puhelinliittymän, missä veloitetaan puheluista ja tekstiviesteistä erikseen. Todellisuudessa monesti käyttöön perustuva puhelinliittymä tulee kuitenkin edullisemmaksi, mitä kiinteähintainen. 

Verrataampa esimerkiksi tällä hetkellä esimerkiksi Elisan vuoden 2023 liittymätarjontaa. 

Elisa Rajaton 5G 300M

Tällähetkellä Elisan kotisivut tarjoaa rajattomana liittymänä ainoastaan 5G liittymää. Kyllähän sieltä edelleen on saatavilla 4G liittymiäkin, mutta niitä pitää sitten erikseen pyytää. Hintaa liittymällä on 31.99€/kk, mikä tekee vuodessa 383,90€. 

Elisa Perus 5M + Rajaton data

Käyttöön perustuvia 4G liittymiä on kaksi kappaletta, missä toinen on koululaisille tarkoitettu 10M rajattomalla Datalla varustettu liittymä. Otetaan kuitenkin tuo 5M liittymä, koska opiskeluajat on takanapäin. Hinta tälle liittymälle on 15.99€/kk, mikä tekee 191,90€ vuodessa. 

Puhelun hintalaskurin avulla voidaan laskea, että perushinnassa hintaeroa tulee 192€ vuodessa. Laskurilla voidaan myös laskea, että voit soittaa noin 4h kuukaudessa, että päästään samaan hintaan. Osalle 4h on paljon kuukaudessa ja toisille vähemmän. 

Suomalaiset puhuu keskimäärin 30h vuodessa joten kuukauden keskiarvoksi saadaan 2,5h. Kun puhelut muutetaan minuuteiksi niin saadaan 150 minuuttia, mikä tekee Elisan puheluhinnoilla 8,25€ /kk. Vuoden kokonaishinnaksi Elisa Tarkka liittymällä tulee siis 290,90€ sisältäen perushinnan.

Elisa Tarkka liittymä tulee noin 100€ halvemmaksi mitä kiinteähintainen liittymä. On tietysti totta, että Elisa Rajaton 5G 300M liittymä on monin verroin nopeampi dataltaan, mutta jos datalla ei ole niin merkitystä ja haluat ainoastaan edullisen liittymän. Nämä hinnat on myös lista hintoja suoraan Elisan kotisivujen hinnastosta joten todelliset tarjoushinnat ovat todennäköisesti edullisemmat. 

Moi puhelinliittymät ovat hyvä vaihtoehto, kun etsit edullista liittymää

Kun etsit mahdollisimman edullista puhelinliittymää ja olet kyllästynyt kilpailuttamaan hintoja on MOI puhelinliittymät hyvä vaihtoehto. MOI tarjoaa sekä käyttöön perustuvia, sekä kiinteähintaisia liittymiä. Moi:n suosituin liittymä on MOI Potti missä maksat vain puheluista ja tekstiviestistä, sekä ylimenevästä Datasta. Moi-Potti liittymään sisältyy dataa 6Gt kuukaudessa, mikä on varsin hyvä määrä. 

Hinnoiltaan Moi-Potti on edullinen. Puheluiden ja tekstiviestien minuuttiveloitus on 0,055€ mikä on esimerkiksi Elisan hintaa (0,069€) huomattavasti edullisempi. Lisäksi puheluissa on hintakatto 4€, eli jos puhut jonain kuukautena paljon (yli 72min), niin tuota enempää et joudu kuitenkaan maksamaan. Perushinta liittymässä on 12€ mikä on myöski Elisan liittymää edullisempi.

Jos olet maltillinen mobiilidatan kuluttaja ja vietät pääosan ajasta Wifin kantoalueella, niin käytännössä maksat Moi-Potti liittymästä maksimissaan 16€ kuukaudessa, mikä tekee yhteensä 192€ vuodessa. Jos vertaa Elisa Tarkka liittymään, niin saat käytännössä rajattoman liittymän sillä hintaa, mitä maksaisit Elisa Tarkka liittymän perushintaa.

Miten saa parhaan tarjouksen puhelinliittymästä?

Puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa sopimuskauden lopussa, koska liitymän hinta nousee listahintoihin sopimuskauden päätyttyä. Voit pyytää uutta tarjousta joko soittamalla, asioimalla liikkeessä tai chatista pyytämällä. Jos liittymän listahinta kuukaudessa on esimerkiksi 29€, niin saat helposti näillä metodeilla hinnan 22 – 24€ tietämille. 

Voiko tuosta enää hinta laskea vai onko mahdollista saada vielä parempi tarjous? Kyllä voi. Nämä tarjoukset on yleensä sellaisia mitä on myyjien lupa antaa. Tarkan markan miehelle tämä ei kuitenkaan riitä vaan on otettava kovemmat otteet käyttään. 

Winback diili

Jos myyjän antama tarjous ei miellytä voit ottaa käyttöön niin sanotun Winback metodin. Tämä tarkoittaa sitä, että pyydätkin tarjouksen toisesta liittymästä esimerkiksi MOI:lta. MOI on siinä mielessä hyvä vaihtoehto, että vaikka liittymä jäisi niin sanotusti käteen, niin pääset jokatapauksessa todennäköisesti halvemmalla. Joudut ehkä korkeintaan vähän muuttamaan puhelukäytäntöjäsi.

Muutaman päivän tai viikon kuluttua siitä, kun olet liittymän laittanut siirtymään (esim. Moille) saat tekstiviestin aikaisemmalta puhelinyhtiöltäsi, missä harmitellaan, että olet jättämässä heidät ja saisivatko he tarjota vielä uudemman kerran. Tähän kannattaa vasta myöntävästi ja jäädä odottelemaan puhelua. Tällä tavalla saatat saada esimerkiksi tuon esimerkkiliittymän vielä 3-5 euroa edullisemmin mitä alkuperäinen tarjous oli.

Edullinen liittymä ilman kilpailuttamista

Paljon kuulee tarinaa ja keskustelua siitä, että miksi aina pitää pyytää tarjouksia ja eikö vanhoille asiakkaille voisi aina olla edullisempi hinta. Jos haluat edullisen liittymän ilman joka vuotista soittokierrosta tai Winback diilejä, niin Moi:lla pysyy hinnat aina samana. Tietysti hinnan tarkastuksia saattaa olla, mutta listahinnat on kaikille samat, eikä sinun tarvitse huolehtia sopimuskauden päättymisestä.

Moi:n liittymätilaus on myös hyvin helppo tehdä suoraan netistä, eikä sinun tarvitse erikseen sulkea vanhaa liittymääsi vaan se tehdään automaattisesti. Tilaa siis edullinen Moi-liittymä ja nauti edullisista hinnoista aina.